Natuur- en Wandelcoachdag 31/10/2020

Op zaterdag 31 oktober 2020 kun je in Nederland en België GRATIS kennismaken met de dienstverlening van Wandel- en Natuurcoaches tijdens de 9e Natuur en WandelCoach Dag.

NWCD def logo

Mentale kracht en weerbaarheid zijn thema’s waar een wandel/natuur coach o.a. aandacht aan geeft. De natuur wordt daarbij ingezet als hulpmiddel. De gewenste veranderprocessen komen al wandelend in de buitenlucht sneller op gang. De natuur brengt ontspanning, dient als metafoor en relativeert.

Ben je benieuwd wat Wandel- en natuurcoaching is?

 

 

LiSe Coaching biedt op 31oktober  2 mogelijkheden:

Voormiddag: individuele sessies “Natuurlijk omgaan met onrust”(Oostmalle)
Namiddag: een groepswandeling: “Natuurlijk omgaan met stress” (Westmalle)

voormiddag: tussen 10 en 12.30u

“Natuurlijk omgaan met onrust” : individuele wandelcoaching

Heb jij dat ook wel eens?

Een gevoel van onrust, je kan er geen woorden aan geven, moeilijk begrijpen, je kan je niet op je werk concentreren, je kan geen oplossing bedenken, stilzitten is moeilijk, piekergedachten steken op…

Onrust ontstaat als indrukken en emoties niet helemaal verwerkt geraken, als je denken en aanvoelen andere signalen geven. Het sluipt vaak langzaam binnen en we zijn er ons dikwijls niet echt bewust van, vaak is die dan opeens weer weg tot we dan opeens Grote Signalen ontvangen. Onrust kan zorgen voor stress en lichamelijke klachten en het niet lekker in je vel voelen.

Natuurlijk omgaan met onrust?Take a quiet walkwith Mother Nature.It will nurtureyour Mind, Body an Soul

Als wind onrust brengt in het water, de bomen… gaat die weer liggen en keert de rust terug.
Bij ons kan onrust zowel je buitenkant als je binnenkant beroeren. Wanneer gaat de wind bij jou liggen, aan je buitenkant… aan je binnenkant… of blijft die ergens waaien?

“Natuurlijk omgaan met onrust” is leren bewust te worden je eigen onrust-signalen om er dan op een natuurlijke manier mee om te kunnen gaan. Dit voorkomt ophoping van onrust, het zorgt ervoor dat we minder energie verliezen en het maakt ons krachtiger in moeilijke momenten, geeft ons mogelijkheden om hindernissen anders aan te pakken.

“Natuurlijk omgaan met onrust” is ook: leren wat je kan doen als onrust je leven dreigt over te nemen. Open staan voor nieuwe mogelijkheden.

Wat kan je verwachten?

Tijdens deze gratis wandelcoachsessie (45′) kan je zelf iets inbrengen dat je onrust bezorgt, of je eigen onrust onderzoeken.

Het is niet enkel praten en wandelen, maar vooral ervaren en stilstaan om jezelf de kans geven nieuwe mogelijkheden te vinden. Je kan kennismaken met mij, mijn ervaring als wandelcoach en mijn persoonlijke werkwijze om verbinding te leggen tussen denken en voelen via de natuur. Je herkent nieuwe oplossingen zonder dat er veel woorden gebruikt moeten worden.

Wat levert het je nog op?

  • Je ervaart meer rust en ruimte in je hoofd.
  • Je herkent jouw onrust signalen en leert hoe er op een natuurlijke manier mee om te gaan.
  • Je hebt kennis gemaakt met een natuurlijke manier van omgaan met onrust die je ook nadien nog kan gebruiken
  • Je hebt een fijne wandeling gemaakt en kennis gemaakt met de kracht van coaching in en met de natuur.
  • en… wie weet, weer een stukje natuur bij ontdekt!

Op 31 oktober  tijdens de Natuur en WandelCoachDag is de wandeling “natuurlijk omgaan met onrust” volledig gratis. De plaatsen zijn beperkt : info en vooraf reserveren: info@lise-coaching.be of telefonisch 0485/82.45.54.

Breng je liever een ander onderwerp aan voor je wandelcoachsessies? Dat kan ook, meldt dit dan even bij de reservatie.

IMG_7690namiddag: van 13.30u tot 15.30u

“Natuurlijk omgaan met stress” : workshop in groep

Heb je last van stress? Is Wel-zijn voor jou belangrijk? Vraag je je af hoe je nu op een natuurlijke manier iets met stress kan doen? Wil jij wel eens kennismaken met de inspirerende en helende kracht van de natuur? 
Dan is deze wandeling iets voor jou!

Tijdens deze groepswandeling leer je hoe de natuur je kan helpen om op een andere manier te kijken naar stress en op een andere, “natuurlijke manier” om te gaan met stress.

Want…

Stress is geen boosdoener! Stress beschermt ons in gevaarlijke omstandigheden: “Stress is een overlevingsreactie van het lichaam. Je spieren zijn gespannen, je bent paraat en klaar voor een van de drie acties: vluchten, vechten of bevriezen en soms is dat van levensbelang.

Maar in het dagelijks leven is zo’n verhoogde paraatheid meestal niet nodig en voortdurend onder stress moeten functioneren, kan heel negatieve gevolgen hebben.

Wat kan je verwachten?

We gaan gedurende 2 uur wandelen, stilstaan, luisteren, oefenen én genieten.

Je maakt kennis met de mogelijkheden en kracht van coaching in en met de natuur en…

Je gaat gegarandeerd naar huis met een andere kijk op stress, een verzameling tips, frisse ideeën, nieuwe inspirerende mogelijkheden hoe je op een andere, natuurlijke manier kan omgaan met stresserende momenten en stress signalen van stress.

Tijdens de Nationale Wandelcoachdag begeleid ik jullie, als wandelcoach, met veel plezier én kostenloos doorheen deze wandeling!

Na de workshop is er voldoende gelegenheid voor het stellen van je individuele vragen.

Inschrijven:

De wandeling is gratis, maar vooraf inschrijven is noodzakelijk: Hier inschrijven

plaats: Molenbos Westmalle : vertrek aan Café trappisten van 13.30-15.30u